There was an error in this gadget

Friday, 23 December 2011

Menteri Polis Diam Bila Polis Tumbuk Budak

Adam Adli, telah menerima ancaman ditumbuk oleh seorang anggota polis bernama Roslan Mokhtar ketika membuat laporan polis terhadap ugutan bunuh yang diterimanya di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman minggu lalu.

Dalam laporan polis yang dibuat di Ibu Pejabat Polis Dang Wangi, Adam menyatakan polis berkenaan cuba menumbuknya di hadapan anggota polis yang lain tanpa dihalang.

“Jadi keterangan hari ini diambil berdasarkan insiden tersebut dan kita akan lihat sama ada anggota polis yang terlibat ini akan ambil tindakan kerana ia begitu jelas bahawa terdapat ugutan dari pihak polis,” kata peguam yang mewakili Adam, Fadiah Nadwar.

Menurut peguam daripada “Lawyer for Liberty” ini lagi, demonstrasi yang dilakukan kumpulan mahasiswa daripada Solidariti Mahasiswa (SMM) dan Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (Bebas) itu tiada sebarang jenayah dilakukan, sebaliknya ini hanyalah satu pelanggaran norma masyarakat yang diterima masyarakat antarabangsa.

Menteri Polis (KDN) Hishamuddin Tun Hussein, terpaku seribu bahasa tanpa tindakan tentang hal demikian. Membendung gejala samseng dikalangan masyarakat kita memang payah dan sukar sekali, kerana anggota keselamatan yang diamanahkan menjaga keselamatan setiap anggota masyarakat itu sendiri yang melakukan perbuatan tersebut. Jangan fikir rakyat di negara ini buta, pekak, bisu dan tidak tahu menilai mana satu kaca dan mana permata. Siappppp!!! Tungguuuu PRU13 nanti.. Biar rakyat yang menghakimi semuanya..

No comments:

Post a Comment